BESTEMMING X
Actie

SPELVOORWAARDEN PROMOTIONEEL KANSSPEL “BESTEMMING X” RTL

Deze specifieke spelvoorwaarden zijn van toepassing op het hieronder genoemde promotionele kansspel (hierna: “Specifieke spelvoorwaarden”). Daarnaast zijn ook de Algemene spelvoorwaarden (zie winacties.rtl.nl) van toepassing. Door deelname aan de winactie via gebruik van de Web App gaat de deelnemer akkoord met de Algemene spelvoorwaarden alsmede met de volgende Specifieke spelvoorwaarden met betrekking tot de winactie. 

 

Opzet van het Programma: 

Per aflevering van het Programma stappen 10 kandidaten (hierna: ‘Kandidaten’) in een geblindeerde bus die door Europa rijdt. Iedere aflevering moeten de Kandidaten raden waar zij zijn. Aan de hand van spellen kunnen de Kandidaten tips winnen om de locatie waar zij zich bevinden te achterhalen. De Kandidaat die bij het raden het verst afzit van de locatie waar die zich bevindt, moet de bus en dus ook het Programma verlaten. 

 

Livespel in de Web App:

Alleen tijdens de eerste uitzending van elke aflevering van het Programma kan je als Gebruiker van de Bestemming X Web App live deelnemen door vragen te beantwoorden in de Web App en door te raden wat de exacte locatie van de bus is (hierna: ‘Livespel’). 

Locatie bus: Tijdens het Livespel in de Web App krijg je aan het einde van de eerste uitzending van elke aflevering van het Programma de kans om de exacte locatie van de bus aan te geven op de kaart. Hoe dichter de door jou aangegeven locatie bij de werkelijke locatie van de bus zit, hoe meer punten je verdient. Je hebt twee minuten de tijd om de locatie aan te geven op de kaart in de Web App. Het Programma zit vol met hints en misleidingen over de locatie van de bus, dus let goed op. 

Vragen en hint of misleiding: Tijdens het Livespel in de Web App kan je ook een aantal vragen te beantwoorden en krijg je de kans op te voorspellen of een hint waar is of een misleiding.

Aan het einde van de eerste uitzending van elke aflevering zijn jouw resultaten van het Livespel te zien in de Web App en verdien je punten voor correcte antwoorden en het raden van de locatie van de bus die worden toegevoegd aan je account. 

 

Weekspel in de Web App: 

Naast het Livespel kan je ook voor aflevering 1 tot en met 8 van het Programma een weekspel spelen, waarbij je vragen over de laatste uitzending van het Programma in de Web App moet beantwoorden (hierna: ‘Weekspel’). Het Weekspel is beschikbaar vanaf de eerste uitzending van de betreffende aflevering van het Programma tot 5 juli ca. 22:00 uur en kan alleen gespeeld worden in de Web App tussen de uitzendingen van het Programma door. Het Weekspel kan dus juist niet tijdens de uitzending van een aflevering van het Programma gespeeld worden. Indien je een uitzending van het Programma hebt gemist kan je dus nog steeds meespelen met het Weekspel nadat je het Programma hebt teruggekeken (bijvoorbeeld op NLZiet of Videoland (TV Gemist)). Na het spelen van een Weekspel, worden de punten voor de correcte antwoorden toegevoegd aan je account. 

 

Speluitleg promotioneel kansspel “Bestemming X”

Deelname aan het promotionele kansspel “Bestemming X” is mogelijk vanaf 10 mei 2024 vanaf ca. 20:00 uur tot en met 5 juli 2024 ca. 22.00 uur (hierna: de “Actieperiode”) binnen de gratis toegankelijke Web App via rtl.nl/bestemmingx. Het promotionele kansspel staat in het teken van de promotie van “Bestemming X” (hierna: “Programma”). 

 

De Actieperiode is verdeeld in 9 rondes (hierna: “Spelrondes”). De deelnemers maken per Spelronde kans op het winnen van verschillende prijzen. Aan het eind van de Spelrondes worden de winnaars aangewezen. Deze Spelrondes en de te winnen prijzen zijn als volgt verdeeld: 

 

•Spelronde 1: van 10 mei 2024 van ca. 20:00 - 22:00 uur weekprijs: 5 x € 50 

•Spelronde 2: van 17 mei 2024 van ca. 20:00 - 22:00 uur weekprijs: 5 x € 50  

•Spelronde 3: van 24 mei 2024 van ca. 20:00 - 22:00 uur weekprijs: 5 x € 50  

•Spelronde 4: van 31 mei 2024 van ca. 20:00 - 22:00 uur weekprijs: 5 x € 50

•Spelronde 5: van 7 juni 2024 van ca. 20:00 - 22:00 uur  weekprijs: 5 x € 50  

•Spelronde 6: van 14 juni 2024 van ca. 20:00 - 22:00 uur weekprijs: 5 x € 50

•Spelronde 7: van 21 juni 2024 van ca. 20:00 - 22:00 uur weekprijs: 5 x € 50  

•Spelronde 8: van 28 juni 2024 van ca. 20:00 - 22:00 uur weekprijs: 5 x € 50  

 •Spelronde 9: van 10 mei 2024 ca. 22:00 uur t/m 5 juli 2024 ca. 22:00 uur, hoofdprijs: 1x €400 

 

Spelronde 1 t/m 8 lopen tijdens de uitzending van het Programma op RTL4 op de hiervoor aangegeven datum. Het uitzendschema geldt onder voorbehoud van wijzigingen. In de uitzending van het Programma wordt aangegeven van wanneer en tot wanneer men mee kan doen aan de betreffende Spelronde om kans te maken op de prijs. 

Let op: alleen als je deel hebt genomen aan het bij een Spelronde behorende Livespel van de betreffende aflevering van het Programma en de locatie van de bus hebt aangegeven maak je kans op de Weekprijs van de betreffende Spelronde. 

 

Spelronde 9 start na de eerste uitzending van de eerste aflevering van het Programma op 10 mei 2024 om ca. 22:00 en eindigt op 5 juli 2024 om ca. 22:00 uur. Tijdens Spelronde 9 maak je kans op de hoofdprijs ter hoogte van € 400,- netto (hierna “Hoofdprijs”) door punten te behalen tijdens het meespelen met het Livespel en het Weekspel. Zowel door het spelen van het Livespel (door tijdens de uitzending van de betreffende aflevering van het Programma vragen te beantwoorden en de locatie van de bus te voorspellen) als door spelen van het Weekspel (door vragen te beantwoorden over de betreffende uitgezonden aflevering van het Programma) zijn punten te verdienen. 

 

Aanwijzing winnaar en uitreiking prijs:

Bij iedere Spelronde uit Spelronde 1 t/m 8 maken de 100 deelnemers die in het Livespel van de betreffende aflevering van het Programma de locatievoorspelling van de bus het dichtst bij de exacte locatie van de bus hebben geplaatst kans op de weekprijs ter hoogte van € 50,- netto (hierna “Weekprijs”). Aan het eind van Spelronde 1 t/m 8 worden per Spelronde uit deze 100 deelnemers in totaal 5 winnaars at random getrokken.

 

Aan het einde van Spelronde 9 wordt de winnaar van de Hoofdprijs geselecteerd. De deelnemer die aan het einde van Spelronde 9 de hoogste totaalscore heeft behaald met alle keren dat het Livespel en het Weekspel is gespeeld wordt aan het einde van Spelronde 9 als de winnaar (1) van de Hoofdprijs geselecteerd. Indien meerdere deelnemers dezelfde totaalscore hebben opgebouwd dan wordt uit  deze deelnemers at random één winnaar getrokken.

Alleen als je één van de winnaars bent van de Weekprijs en/of de Hoofdprijs word je hierover persoonlijk per email over geïnformeerd. De datum van levering van de prijs vindt plaats in overleg met de leveranciers van de prijs. De winnaar kan tot uiterlijk een (1) maand na bekendmaking aanspraak maken op uitreiking van de prijs, tenzij dit gezien de aard van de prijs niet mogelijk is. Na deze periode vervalt de aanspraak op de prijs automatisch en zal RTL in zijn/haar plaats een nieuwe winnaar aanwijzen op dezelfde wijze als waarop de oorspronkelijke winnaar werd aangewezen. De prijs is niet overdraagbaar. 

De winnaars van de Weekprijs en Hoofdprijs worden tevens op de site https://winacties.rtl.nl/ bekend gemaakt.

 

Kosten:

Deelname aan het spel is kosteloos (met uitzondering van de kosten voor het internetgebruik en/of (mobiele)telefoon).

 

In totaal vinden er tijdens de Actieperiode maximaal twintig trekkingen plaats.

 

Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn voor deelname. 

 

Eventuele vragen, klachten of opmerkingen over het spel kunnen kunnen per e-mail gestuurd worden naar RTL Nederland via: customercare@rtl.nl. Of maak gebruik van één van de contactmogelijkheden vermeld op de contactpagina op rtl.nl.   

 

RTL Nederland B.V. 

Postbus 15016 

1200 TV Hilversum 

KvK-nummer: 32105893 (Hilversum) 

BTW-nummer: NL8143.54.427.B01 

Voor meer informatie: www.rtl.nl